Fysioterapia

Hei!

Olen Ira, koulutukseltani olen fysioterapeutti sekä Crossfit-valmentaja. Crossfit vei minut mennessään, kun tutustuin lajiin opiskellessani fysioterapeutiksi. Fysioterapiasta minulla on monipuolinen kokemus ja olen erikoistunut erilaisten tuki- ja liikuntaelin vaivojen kuntoutukseen. Crossfit harrastuksena vei minut mennessään jo fysioterapiaopintojen aikana ja lajin parissa olen saanut tehdä töitä vuodesta 2020 alkaen. Valmentajana ja fysioterapeuttina minulle on tärkeintä asiakkaideni tavoitteet ja haluan parhaani mukaan auttaa sinua saavuttamaan ne.

 

Koulutus:
Fysioterapeutti Amk (2017)
CrossFit Level-1 trainer (2020)

Urheilufysioterapiaan erikoistunut osaaja (2021-)

Fysioterapia
Fysioterapia on fysioterapiatieteeseen perustuvaa terapiaa, jonka tavoitteena on tukea yksilön terveyttä ja hyvinvointia edistämällä hänen toimintakykyään, työkykyään ja liikkumistaan arjessa. Fysioterapiassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti yksilön liikkumis- ja toimintakykyyn vaikuttavat tekijät ja pyritään edistämään näitä yksilön omassa toimintaympäristössä.
Fysioterapiaan kuuluu toimintarajoitteiden fysioterapeuttinen tutkiminen, manuaalinen terapia sekä neuvonta ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun. Fysioterapiaan voi tulla jo olemassa olevan kivun/vamman tai toimintahäiriön takia tai ennaltaehkäistäkseen näiden syntymistä. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Ennaltaehkäisevän fysioterapia
Puutteellinen tai vääränlainen kuormittaminen aiheuttaa usein rasitusvammoja ja altistaa urheiluvammoille, joita voivat olla mm. lihaskrampit ja repeämät, nivelvammat, selkäkipu ym. Yksipuolinen ja puutteellinen kuormitus saattaa myös hidastaa urheilijan tuloskehitystä. Lihastasapainosta, liikkuvuudesta ja kehonhallinnasta huolehtimisella ehkäistään urheiluvammojen sekä työperäisten vammojen/kipujen syntymistä ja mahdollistetaan kehon taloudellinen ja oikeanlainen kuormitus treenatessa. Ennaltaehkäisevä fysioterapia sisältää kattavan kartoituksen yksilön kehon tasapainosta (lihastasapaino, liikkuvuus, kehonhallinta, voima) ja sen pohjalta hän saa yksilölliset ohjeet terapeuttiseen harjoitteluun. Harjoittelun lisäksi ennaltaehkäisevään fysioterapiaan voidaan tarpeen vaatiessa yhdistää manuaalista käsittelyä ja hierontaa.
Hieronta
Hieronta on pehmytkudosten mekaanista käsittelyä erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Hieronta vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa, lisää verenkiertoa hetkellisesti hierottavalla alueella, venyttää pehmytkudosta ja rentouttaa. Hierontakäsittelyn aikana voidaan käydä läpi isoja kokonaisuuksia tai keskittyä johonkin tiettyyn osa-alueeseen asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Perinteisen hieronnan lisäksi käytän fascia – cup silikoni-imukuppeja lihaskalvojen käsittelyyn.

Koulutus:
Fysioterapeutti Amk (2017)
CrossFit Level-1 trainer (2020)

Hinnasto ja palvelut:

Fysioterapia     Hieronta
30min 35€          30min 35€
45min 50€          45min 50€
60min 60€          60min 60€
90min 75€          90min 75€

Kinesioteippaus
Fysioterapiahinnaston mukaisesti / muun hoidon yhteydessä vain teippimaksu.
Teippimaksu käytön mukaan 3-10€ / voit myös tuoda oman teipin mukanasi.

CrossFit Iisalmen jäsenille hinnastosta -5%

Yhteystiedot:

ira.tahkola@gmail.com

0400 – 896023

Ajanvaraus:

Puhelimitse tai osoitteesta https://vello.fi/fysioterapeuttiiratahkola/