Minun CrossFit Iisalmi: Annamaija Laitinen

Ajanvarauskalenteri

Heippa, olen Anski. 16-vuotiaan pojan äiti. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja. Asun poikani kanssa Vieremällä. Olen hyvin liikkuvainen sekä aikaansaava luonne. Liikuntaa olen harrastanut jossakin määrin aina, aktiivisemmin aikuisiällä. Liikuntalajit ovat vaihdelleet elämäntilanteeni sekä mielenkiinnon mukaan. Nuoruudessani pelasin pesäpalloa, aikuisiällä harrastetasolla jalkapalloa sekä jääkiekkoa maalivahtina. Juoksua, lenkkeilyä sekä hiihtoa olen harrastanut pidemmän aikaa. Tykkään liikkua myös luonnossa. Omatoimista saliharjoittelua on tullut tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Saliharjoittelu on kuitenkin usein päättynyt erilaisiin fyysisiin vammoihin sekä sen myötä motivaation loppumiseen. Kilpailuhenkeä minulla ei ole koskaan ollut, joten olen aina ollut jonkinlainen ”alisuorittaja.” 

CrossFit:iin törmäsin ensimmäisen kerran muutamia vuosia sitten somessa, jonkin artikkelin myötä. Aika ajoin huomasin lueskelleeni aiheesta. Kuvaus lajista, sen fyysisyydestä, yhteisöllisyydestä sekä valmennuksesta, kolahtivat minuun heti. Tämä oli sitä, mitä minäkin haluaisin harrastaa: tehokasta, tavoitteellista, kokonaisvaltaista, monipuolista, ammattilaisen ohjauksessa tehtävää turvallista harjoittelua. Halusin olla hyvässä fyysisessä kunnossa, halusin pysyä terveenä. 

Reilu vuosi sitten elämäntilanteessani tapahtui henkisesti raskaita asioita, olin kokonaisvaltaisesti huonossa kunnossa. Motivaatiota omasta kunnosta huolehtimiseen ei oikein tahtonut löytyä. Notkuin taas kerran netissä: CrossFit Kuopion-nettisivuilla. Kiinnostus lajia kohtaan oli valtava. Harmikseni kotipaikkakuntani lähellä ei ollut CrossFit-salia.

Samoihin aikoihin opiskelin työn ohessa Kuopiossa. Kuljin opiskelumatkat yhdessä tuttavani kanssa. Tottahan tämä minun haaveeni päästä harrastamaan CrossFit:iä, tuli jossakin vaiheessa puheeksi, ja yllätys, yllätys. Tuttavani Tiina kertoi, että hänen miehensä, Ville Huttunen on avaamassa CrossFit salia IISALMEEN!!

Syyskuussa 2019 avasin ensimmäisen kerran CrossFit Iisalmen salin oven, jolloin aloitin On Ramp#1 kurssin. Kuukauden kestävän alkeiskurssin aikana huomasin jo itsessäni isoja muutoksia. Fyysisesti tehokkaat WODit auttoivat henkiseen pahoinvointiin, vireystilani koheni rytinällä ja olin jaksavampi. Uusiin ihmiseen tutustuminen tuntui mukavalta. Tuntui mukavalta olla osa näin huippu porukkaa. Kaiken tämän lisäksi fyysinen kuntokin alkoi kohenemaan. CrossFit vei minut mennessään…   

CrossFit yhdistää monenlaisia ihmisiä. Toisilleen tuntemattomista eri ikäisistä, kokoisista ja taitotasoiltaan erilaista ihmisistä tulee nopeasti tuttuja keskenään. Kaikkia moikataan ja jututetaan, ajatuksia vaihdetaan usein, keskustelut vaihtelevat harjoittelemisesta henkilökohtaisiin asioihin sekä yleiseen maailmanmenoon. Ilmapiiri salilla on kannustava ja positiivinen, jokainen saa olla oma itsensä. Yhteisöllisyys näkyy ja tuntuu.

Toimivan ja hyvän yhteisön takana on aina joku… joku, joka omalla esimerkillisellä toiminnallaan näyttää suuntaa. CrossFit Iisalmessa suunnan näyttäjänä on toiminut valmentaja Ville Huttunen. Villen rautainen ammattitaito sekä aito kiinnostus jokaista salilla kävijää kohtaan ei varmaan ole keneltäkään jäänyt huomaamatta. CrossFit:issä valmentajien sitoutuneisuus valmentamiseen sekä lajiin on jotain ihan uskomatonta. Valmentajien ansiosta olen alkanut uskoa itseeni, kilpailuhenkeä itseäni kohtaan on löytynyt. Olen uskaltanut asettaa itselleni tavoitteita. Halu tehdä työtä asetettujen tavoitteiden eteen on kova. Crossfit Iisalmen salin valmennusporukka on huippu, kiitos Ville, Ira, Marcel ja Joel!      

En koskaan olisi voinut uskoa, että elämäni aikana pystyisin suhtautumaan johonkin urheilulajiin näin intohimoisesti. CrossFit on ollut osana elämääni nyt puoli vuotta ja se on löytänyt paikan sydämessäni. CrossFit:istä on tullut yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Lähipiirini on saanut kuulla siitä, halusivat tai ei!  CrossFit:in harrastaminen on helppoa, kunhan muistat varata tunnin ja saapua paikalle ja tehdä valmentajan opastuksella mitä päivän ohjelmaan kuuluu.

Elämäntilanteeni mahdollistaa CrossFit:in intensiivisen harrastamisen. Harjoittelen 4-7 kertaa viikossa, joista kahtena päivänä yleensä käyn aamutunneilla. Minulla jää hyvin aikaa myös perheelleni ja läheisilleni.

CrossFit on vaikuttanut elämääni kokonaisvaltaisesti. Lajin myötä lihasmassani on kasvanut sekä voimatasoni on noussut. Olen alkanut tykkäämään voimanostoliikkeistä ja vakavilta fyysisiltä vammoilta olen säästynyt. Kiitos valmentajien! Voiman lisääntyminen on näkynyt merkittävästi juoksemissa. Juoksu on kevyempää, keskivartaloon on tullut pitoa, joka on vaikuttanut juoksuasentoon. Juokseminen on tuntunut aikaisempaan verraten helpommalta. Myös syke on pysynyt maltillisena. CrossFit auttaa minua pysymään myös henkisesti hyvässä kunnossa. Jokaisen treenin jälkeen tuntee antaneensa kaikkensa ja olo on huippu. Onnistumiset tsemppaavat jatkamaan. Laji on tuonut elämääni paljon uusia tuttavuuksia sekä ystäviä. Samanhenkisen ihmisen löytäminen näin aikuisiällä on arvokasta. 

KORONA

CrossFit Iisalmen salin ovi sulkeutui 16.3.2020 klo:20 alkaen!

Joulukuussa 2019 alkoi Wuhanin maakunnassa Kiinassa epidemia, jonka aiheuttaja oli koronavirus. Virus levisi maailmalaajuiseksi pandemiaksi. Koronapandemia takia Suomen hallitukselta tuli linjaukset monien toimintojen sulkemiseksi. Suositus oli, että myös kolmannen sektorin toiminnat suljettaisiin toistaiseksi. Tästä syystä myös CrossFit Iisalmi sulki epäröimättä ovensa 16.3.2020 alkaen.

Sulusta on nyt kulunut reilu kuukausi aikaa. CrossFitin harrastaminen on jatkunut. CrossFit Iisalmi jatkoi toimintaa heti seuraavana päivänä, etäyhteyksien kautta. Päivän harjoitteen saamme entiseen tapaan Wodconnectiin sekä jokainen päiväntreeni sekä lämmittelyt käydään ”seinällä” läpi valmentajan toimesta video välityksellä. 

Alkuun minua pelotti, että nyt tämä homma lopahtaa minun kohdallani. Ajattelin, että yksin en mitään saa tehtyä. Mutta nopeasti huomasin, että enhän minä yksin olekaan. Ville sieltä jo hetimiten kyseli fiiliksiä ja se tuntui tosi hyvälle. Muistan ajatelleeni, että ”perkele, nyt sitten treenataan! Salille en siinä samassa kunnossa palaa, mitä olin silloin syyskuussa-19”. Ja niinpä sitä on treenailtu kotona, 4-7 kertaa viikossa. Kaikki se toiminta, mikä aikaisemmin tapahtui salilla fyysisesti, on siirtynyt tämän poikkeustilanteen takia etänä koteihimme. CrossFit Iisalmen salilta harjoitusvälineet lainattiin niitä haluaville yhteisön jäsenille. Ja mahtava yhteisö kannustaa ja tsemppaa edelleen, etänä! Turinatuokioita on mahdollista pitää valmentajan sekä yhteisön kanssa tiettyinä aikoina, taukojumppaa, lämmittelyjä, voimaharjoitteluja, kehonhallintaa…  tarjonta on todella monipuolista.

Iso kiitos koko valmennustiimille mahtavasta työstä, jota olette tehneet, jotta me saamme jatkaa CrossFitin harrastamista tässä poikkeustilanteessakin. Ja iso kiitos tämän kaiken mahdollistajalle, Ville Huttuselle 😊 Teet tätä hommaa tosi isolla sydämellä!    

Pysytään terveenä, yhdessä tästä selvitään. Vahvempina!

Kun elämässä yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu 😉 Salilla nähdään – Anski

Jaa artikkeli