Kokemukseni CrossFit- harjoittelusta

Ajanvarauskalenteri

Olen 35-vuotias liikuntaan ja urheiluun intohimoisesti suhtautuva kardiologian erikoislääkäri.

Tavoitteellisen jääkiekkomaalivahdin uran lopetin aikoinaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä ja tuosta lähtien oma liikkuminen piti vuosia sisällään lähinnä satunnaista harrastekiekkoilua, lenkkeilyä ja kuntosalilla touhuamista. Vuonna 2017 aloin aktiivisesti pohtimaan uutta liikuntaharrastusta, joka tuottaisi samaa psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia, mitä aktiivisempi kiekkoilu aikoinaan elämääni toi.

Olin jo joitain vuosia aiemmin kuullut tuttaviltani hyvää CrossFit -nimisestä harrastuksesta, mutta jostain syystä en ollut aiemmin lajiin lähtenyt tutustumaan. Kesällä 2017 päätin lopulta lähteä vihkiytymään lajin saloihin normaaliin tapaan On-Ramp -kurssin kautta. Lähtökohtaisesti minua CrossFit:ssä veti puoleensa lajin monipuolinen luonne. Lisäksi entisenä joukkueurheilijana minua kiehtoi ajatus lajin yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä sekä harjoitusten muokattavuudesta kullekin harrastajalle sopivaksi. Lajin positiivisista vaikutuksista fyysiseen suorituskykyyn löytyi myös tieteellisissä lehdissä julkaistua tutkimustietoa.

Jo On-Ramp kurssin aikana minulle kävi selväksi, että kaikki edellä mainitut harrastukseen liittämäni odotukset ja positiiviset mielikuvat osuivat omalla kohdallani oikeaan ja olin löytänyt itselleni uuden mielekkään liikuntaharrastuksen. Etenkin valmentaja Ville Huttunen teki vaikutuksen rennolla ja helposti lähestyttävällä, mutta selkeästi asiantuntevalla ja yksilöllisellä ammattivalmentajan otteellaan.

– Antti Siljander

Jaa artikkeli